6 nejkrásnějších pláží Karibiku

Karibik patří k oblíbeným destinacím, do kterých Evropané utíkají před zimou. A jedním z hlavních lákadel, které je sem vábí, jsou překrásné pláže. Tyrkysové moře omývající vyhřátý písek, tiše šumící palmy v zádech – kdo by odolal? Dnes vám představíme šestici pláží, které rozhodně stojí za návštěvu. A pokud do Karibiku vyrazíte na jachtě, zvládnete jich během jedné dovolené objet hned několik!

Tým Umbrella Yacht   |   1. 10. 2018

Svatá Lucie: Reduit Beach

Na Svaté Lucii není o krásné pláže nouze, ale Reduit Beach je přece jen výjimečná. Najdete ji na severozápadním pobřeží ostrova, hned vedle mariny v zálivu Rodney Bay. Měří asi dva kilometry a můžete na ní ochutnat všechno, co Svatá Lucie návštěvníkům nabízí – opalování na krásném písku, koupání v průzračné vodě, všemožné vodní sporty i koktejly a skvělé jídlo v barech a restauracích (zkuste Spinnakers!). A navíc odtud budete mít krásný výhled na Pigeon Island, na kterém se rozkládá historický park plný rozpadlých budov bývalé vojenské základny.

Svatá Lucie

Z Reduit Beach je krásný výhled na okolní krajinu

 

Antigua: Half Moon Bay

Pokud hledáte na Antigue odlehlejší pláž, kde budete mít klid, Half Moon Bay na jihovýchodní straně ostrova je nejlepší volbou. Dlouhý pás bílého a růžového písku v zátoce ve tvaru půlměsíce, lemovaný tyrkysovou vodou. Zabaví se tu každý – uprostřed zátoky chytají vlny windsurfeři, zatímco podél břehů se potápí fandové šnorchlování.

Antigua

Je asi jasné, kde vzala pláž jméno Half Moon

 

Grenada: La Sagesse Beach

Čistá voda a měkoučký písek, to jsou dva hlavní důvody, kterými tenhle odlehlý, palmami lemovaný proužek země láká návštěvníky. Najdete tu jen jeden jediný hotýlek a lokalita se těší pověsti jednoho z nejromantičtějších míst v celém Karibiku. Můžete si tu pronajmout lehátko nebo kajak, šnorchlovat, anebo se jen projít po pobřeží, které připomíná rozkvetlou tropickou zahradu.

Grenada

La Sagesse je oblíbenou destinací například pro líbánky

 

Anguilla: Shoal Bay Village

Takhle si asi většina lidí představuje typickou karibskou pláž – až neskutečně tyrkysovou vodu, lemovanou širokým pásem písku a nezbytnými palmami. Pohled je to skoro až kýčovitý, kdyby ovšem nebyl pravdivý. Pláž Shoal Bay Village se pravidelně umisťuje v anketách o nejkrásnější pláže světa. Pokud vaše představa ideálně stráveného dne zahrnuje relaxaci na lehátku, koupání, šnorchlování, a to vše završené večeří a drinkem v plážovém baru, jste tu správně!

Anguilla

Anguilla nabízí pláže jako z reklamy na ráj!

 

Svatý Martin: Baie Rouge

Většina lidí zná z fotek jinou pláž na Svatém Martinu – Maho. Ano, to je ta plážička, kde lidem nad hlavou prolétávají letadla. Baie Rouge je jejím přesným opakem. Je to jedna z nejodlehlejších a nejklidnějších pláží ostrova, která za své jméno vděčí narůžovělé barvě písku. Najdete ji ve francouzské části ostrova, na západním pobřeží poblíž hlavního města Marigot. Vody jsou tu klidné, a proto je Baie Rouge ideálním místem pro plavání. Osvěžit se pak můžete u stánků poblíž vstupu na pláž.

Svatý Martin

Baie Rouge je asi nejodlehlejší pláž Svatého Martina

 

Svatý Bartoloměj: Gouverneur Beach

Svatý Bartoloměj je nejoblíbenější karibskou destinací celebrit – mnoho z nich tu vlastní rezidence a k vidění tu bývají opravdu překrásné jachty. I tak si ale pláž v Anse du Gouverneur uchovává svůj nedotčený charakter. Klidné vody tu lemují okouzlující skalnaté pobřeží, v dálce se rýsuje ostrov Svatý Kryštof a lidí tu nikdy není moc. Můžete tu i šnorchlovat, a když vám vyhládne, u silnice u pláže je restaurace.

Svatý Bartoloměj

I když Sv. Bartoloměje turisté milují, na téhle pláži je klid

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit do Karibiku? Napište nám!

Přečíst více článků