Dovolená na jachtě? Máme pro vás ty nejlepší destinace pro každý měsíc!

Znáte to – v některých dovolenkových destinacích je nejhezčí počasí v určitý měsíc, na jiná zajímavá místa se zase vyplatí odjet ve chvíli, když jsou letenky a pronájmy jachet nejlevnější. Pokud přemýšlíte o dovolené na jachtě a váháte nad destinací, máme pro vás jednoduchého průvodce! Kam vyrazit v jednotlivých měsících roku?

Tým Umbrella Yacht   |   27. 11. 2017

Leden: Martinik a Grenadiny

Krásné pláže typické pro Karibik v kombinaci s evropskou atmosférou a úrovní služeb (Martinik je francouzský zámořský department). Přesně to na vás čeká na tomhle krásném ostrově. Během plavby navíc můžete navštívit i další ostrovy Grenadin, třeba Svatého Vincence nebo Mustique. A proč v lednu? Protože právě v lednu jsou ceny za letenky a pronájem jachet nejnižší! A navíc jsme pro vás lednovou týdenní plavbu kolem Martiniku ještě zlevnili. Více se o Martiniku dočtete v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

 

Únor: Srí Lanka

Srí Lanka, to nejsou jen pláže (z nichž některé jsou dostupné jen z lodi), ale i národní parky (pozorovat tu můžete slony, krokodýly, opice nebo leopardy), čajové plantáže, chrámy, koloniální architektura a skvělé jídlo. Srí Lanka nabízí zábavu pro cestovatele všech založení – od surfingu v zátoce Arugam až po klidný kriket, který je tu národním sportem.

 

Březen: Thajsko a Malajsie

Do Thajska míří každý rok tisíce turistů a většina z nich vidí totéž – přecpaná letoviska a pláže obsypané lidmi. Chcete poznat skutečnou tvář tohoto překrásného koutu světa? Vyrazte do Thajska na jachtě! S lodí můžete plout do míst, kam masová turistika ještě nepronikla, obdivovat překrásnou přírodu, kulturu i skvělé jídlo. Poznáte tak skutečnou tvář Thajska. A pokud chcete z jihovýchodní Asie vidět ještě víc, přidejte do itineráře i Malajsii. Zaručujeme vám, že nebude odjíždět zklamaní!

alt_text_here

Zapomeňte na turistická letoviska. Poznejte pravou tvář Thajska!

 

Duben: Seychely

Až kýčovitě tyrkysové moře, oblé skály, palmy a bělostné pláže. To všechno můžete znát z fotek Seychelských ostrovů a to všechno je… pravda! Jen těžko byste našli místo, které by více splňovalo obecnou představu „ráje“. Můžete se tu koupat, šnorchlovat, poznávat přírodu, krmit želvy nebo si užívat místní kuchyně. A až budete Seychely opouštět, nejspíš se přistihnete, jak sami sobě slibujete, že se sem co nejdřív zase vrátíte! Chcete vědět víc? Přečtěte si článek 5 nejkrásnějších míst Seychel.

 

Květen: Francouzská Polynésie

Je to takový bonbonek pro fajnšmekry. Náklady na plavbu podél ostrovů Francouzské Polynésie jsou vyšší a týden vám rozhodně nebude stačit – z druhé strany za své peníze získáte zážitky, na které do smrti nezapomenete. Nedotčená příroda, desítky překrásných ostrovů v čele s Tahiti, Bora Bora nebo Raiatea, laguny s tyrkysovým mořem, korálové útesy, nekonečné zlatavé pláže a přátelští lidé. Až si budete chtít dopřát skutečně životní cestu, vyrazte do Jižního Pacifiku!

 

Červen: Sardinie

Pokud vám k dovolenkovému štěstí nestačí jen krásné pláže a vítr šumící v palmových listech, volte Evropu. Na Sardinii najdete nejen obligátní kilometry krásných pláží a zátoky přímo stvořené pro koupání nebo potápění, ale čekají tu na vás i antické památky, starobylá městečka, kopcovité vnitrozemí ideální pro turistiku, výtečná místní kuchyně i vína, která sem lákají milovníky dobrého pití z celého světa. A pokud si to zamilujete, máme pro vás rovnou i tip na další plavbu – řeč je o Mallorce, ráji vzdáleném jen pár hodin letu.

alt_text_here

Cala Domestica, jedna z nejkrásnějších pláží na Sardinii

 

Červenec: Chorvatsko

Možná máte na Chorvatsko podobný názor jako na Thajsko – je tam moc lidí. Jenže i tady záleží na tom, kam zamíříte. A máte-li jachtu, otevírá se před vámi možnost užít si všechny krásy Chorvatska, aniž byste se museli tlačit na přelidněném pobřeží a kličkovat mezi turistickými komplexy. Krásné ostrůvky, průzračné moře i malebné vesničky… Odložte skepsi a věřte nám, že Chorvatsko je pro jachting jednou z nejkrásnějších destinací! A o tom, že je vhodné dokonce i pro opravdu luxusní dovolenou, vás možná přesvědčí článek Do Chorvatska luxusně? Tahle nová jachta splní vaše sny!

 

Srpen: Korsika

Korsika je nejhornatější ze všech ostrovů Středozemního moře, takže pokud rádi kombinujete koupání v moři s pěší turistikou v překrásné a divoké přírodě, je ideální volbou. Tenhle ostrov je vůbec skvělý pro aktivní sportovce. Kromě různě obtížných túr skrze kaňony a kolem jezírek a malých vodopádů se tu můžete věnovat i raftingu či kayakingu na některé z řek nebo si vyjet na výlet na kolech. A ovšem – Korsika je francouzský ostrov. A to je také naše odpověď na otázku, jak dobře se tu jí a pije.

 

Září: Jónské ostrovy

Jména jako Korfu, Lefkáda, Kefalonia nebo Zakynthos už určitě znáte. Všechna patří řeckým ostrovům v Jónském moři a mezi jachtaři jsou to „známé firmy“. Kromě sedmi velkých (nezapomeňme na Paxos, Ithaku a Kythéru) patří mezi Jónské ostrovy i mnoho menších ostrůvků, které všechny do jednoho nabízejí úchvatné scenerie. Tajuplné zátoky s krásnými plážemi, zapadlé rybářské vesničky a místa spojená s řeckými mýty a legendami. O antických památkách ani nemluvíme, o ty se tam zakopává podobně jako u nás o kořeny.

 

Říjen: Turecko

Pokud chcete na jachtu vyrazit až v říjnu, využijte toho, že na jižním pobřeží Turecka vydrží krásné počasí o něco déle. Turecko tvoří pomyslný geografický i kulturní most mezi Evropou a Asií, a nabízí tak nevídaný mix východních a západních prvků – najdete tu památky z doby Říše římské, byzantské i osmanské. Perfektní počasí, teplá voda a klidné zátoky jsou samozřejmostí, stejně jako vyhlášená kuchyně a možná pro někoho překvapivá pohostinnost a srdečnost místních lidí. A ještě jedna zajímavá drobnost (především pro ženy) – na tureckých trzích a bazarech se skvěle nakupuje!

alt_text_here

Pláž Oludeniz je jedním z největších lákadel jižního Turecka

 

Listopad: Svatý Martin

Tento ostrov nejspíš znáte díky fotografiím letadel, které tu při odletech a přistáních létají turistům slunícím se na pláži těsně nad hlavami. Málokdo ale ví, že Svatý Martin je ideální destinací pro rodiny, které se doma přou, zda strávit dovolenou ve Francii, nebo v Nizozemsku. Tady totiž najdete obojí! Ostrov se dělí na část francouzskou a část nizozemskou. Na té první se hodně nakupuje a chodí do restaurací, na druhé se zase pěstuje bujarý noční život a chodí se do kasin. A pak jsou tu samozřejmě všechny ty typicky „karibské“ záležitosti – koupání na překrásných plážích, potápění a šnorchlování…

 

Prosinec: Austrálie

Konkrétně ostrovy Whitsundays, 74 ostrůvků ležících u východního pobřeží Austrálie, přímo v srdci Velkého bariérového útesu. Tohle místo je tak trošku žolík v rukou zkušených jachtařů. Málokdo o něm ví, a kdo ho zná, tvrdí, že jde o jednu z nejkrásnějších jachtařských lokalit na planetě. Za svou pověst vděčí hlavně úžasnému podmořskému životu, krásné přírodě, luxusním resortům a dostatku kotvišť. A také je tu prý nejhezčí pláž Austrálie – Whiteheaven Beach. Pokud už máte na jachtě něco „napluto“ a chcete vidět víc, rozhodně zamiřte k Whitsundays.

alt_text_here

Ostrovy Whitsundays s pláží Whitehaven jsou tajným tipem zasvěcených jachtařů

Foto: Shutterstock.com

 

Přečíst více článků