Grenadiny. Vydejte se po stopách Pirátů z Karibiku!

Nebýt Pirátů z Karibiku, státeček Svatý Vincenc a Grenadiny by nejspíš dál zůstal ve stínu slavnějších karibských destinací. Tohle souostroví, které patří mezi Návětrné ostrovy Malých Antil, uchvátilo nejdřív štáb, který hledal lokace pro první díl slavné filmové série. A skrze filmové plátno pak zaujalo další miliony lidí. A není divu, protože obzvlášť jachtařům toho nabízí opravdu hodně!

Tým Umbrella Yacht   |   30. 1. 2020

Pokud chcete ze Svatého Vincence a Grenadin vidět co nejvíc, určitě si najměte jachtu. Je to mnohem pohodlnější a levnější, než si dopravu mezi ostrovy zajišťovat na místě. Navíc budete sami svým pánem a zajedete si, kamkoli si usmyslíte, kdykoli budete chtít. I když – pár míst jsme pro vás s dovolením předvybrali:-)

 

Svatý Vincenc: Prozkoumejte zdejší divočinu

Zdaleka největší část státu zabírá ostrov Svatý Vincenc. Pokud jste navštívili už i jiné karibské ostrovy, možná vás trochu překvapí. Celé souostroví je sopečného původu a právě na Svatém Vincenci najdete stále ještě aktivní sopku La Soufrière, která výrazně ovlivnila podobu ostrova. Při toulkách po pevnině si tu budete připadat tak trochu jako v Jurském parku. Divoká údolí tu lemují strmá horská úbočí, příroda je tu díky sopečné sousedce o poznání drsnější a také tu není tolik turistů, jak je v Karibiku zvykem. Místy si můžete připadat dokonce jako průzkumník objevující místa, kam lidská noha ještě nevkročila.  A pak je tu samozřejmě i město Kingstown nebo zátoka Wallilabou, která si ve filmu zahrála slavný pirátský Port Royal (více si o ní můžete přečíst v našem článku Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy!)

Svatý Vincenc

Právě ostrov Svatý Vincenc proslavila pirátská filmová série nejvíce

 

Plujte od jednoho ostrova k druhému!

Kromě Svatého Vincence jsou tu ale i samotné Grenadiny, které tvoří řetěz 32 menších korálových ostrovů a ostrůvků roztroušených v průzračných vodách Karibského moře. Obydlená je zhruba polovina z nich, kolem všech se ale táhnou překrásné bělostné písčité pláže, které se už dávno staly synonymem pro dovolenou v Karibiku. Na těch obydlených najdete skvělé přístavy, lázně i restaurace, ty neobydlené zase nabízejí malé zátoky, odlehlé plážičky i podvodní jeskyně. Jedním z nejkrásnějších míst pro šnorchlování a potápění je maličké souostroví Tobago Cays. Pět menších ostrůvků lemovaných lagunou tvoří mořskou rezervaci plnou pestrého podmořského život, žijí tu například i žraloci. Na zdejších plážích navíc hnízdí hned několik druhů želv!  

Tobago Cays

Laguna kolem Tobago Cays nabízí skvělé podmínky pro šnorchlování

 

Úžasnou destinací pro potápění je i ostrov Mayreau (kromě barakud nebo žraloků je tu pod vodou k vidění třeba i vrak bitevní lodě Purini), na Lagoon beach na soukromém ostrově Mustique si můžete zacvičit jógu (hodinu si zamluvte v boutique hotelu Cotton House) nebo se při západu slunce zaposlouchat do jazzu v Basil´s Baru. Ať už cestou zakotvíte u ostrovů Canouan, Union, Palm Island nebo Happy Island, neuděláte chybu!

Mayreau

Pláže na ostrově Mayreau jsou překrásné!

 

Bequia, ostrov pro pohodáře

Tenhle ostrov by měl být téměř povinnou zastávkou na vaší cestě. Už ve chvíli, kdy vplujete do zálivu Admiralty Bay, kde je mimochodem jeden z nejkrásnějších přírodních přístavů v Karibiku, naskytne se vám výhled na desítky jacht a strmé, zelené svahy lemující pobřeží. A až zakotvíte, můžete hned vyrazit na jednu z místních vyhlášených pláží nebo si zajít do některé z restaurací – v Gingerbread mají skvělou zmrzlinu z muškátového oříšku a v Mac’s Pizzeria servírují zase pro nás trochu exotickou pizzu s humrem. O tom, co všechno tenhle kouzelný ostrov nabízí, se můžete dočíst v našem článku Toužíte po klidné dovolené? Karibský ostrov Bequia je ideální místo pro vás!

Bequia

Ostrov Bequia byste při své plavbě neměli minout

 

Doporučujeme vám pronajmout si loď buď na ostrově Grenada nebo na Martiniku, a vyrazit na krásnou one way plavbu. Zastavit se při ní můžete i na dalším kouzelném místě – ostrově Svatá Lucie. I o něm si můžete přečíst na našem blogu, v článku Svatá Lucie. Vaše příští destinace! S výběrem lodi vám samozřejmě rádi pomůžeme!

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit do Karibiku? Napište nám!

Přečíst více článků