Jachtou na Jadran? Objevte nejkrásnější pláže Chorvatska!

Je blízko, má překrásné moře, členité pobřeží a zajímavé památky i přírodu, které stojí za prozkoumání. Chorvatsko. A když si k tomu ještě připočtete soukromí vlastní luxusní jachty, která vás doveze, kamkoli budete chtít, koupání a romantické večeře na palubě, je rozhodnuto. Objevte s námi ty nejkrásnější pláže Chorvatska!

Tým Umbrella Yacht   |   19. 2. 2018

Zlatni Rat: Nejslavnější

Leží na ostrově Brač a česky se jí říká Zlatý mys nebo Zlatý roh. Kombinace průzračně modrého moře a jemného bílého štěrku sem přitahuje všechny milovníky koupání a vodních sportů. Kdo touží po zábavě, může prozkoumat blízké městečko Bol a jeho bary a kluby, ve kterých můžete protančit celou noc. Sportovci ocení ideální podmínky pro windsurfing i školu potápění či surfování. Na rodiny s dětmi tu čeká nafukovací vodní park, trampolíny nebo paddleboardy. A romantikům, kteří spolu brázdí vody Jadranu, doporučujeme zastavit se na Zlatni Rat, a na druhý den přeplout do zátoky Lovrecina, jejíž pláž je neméně nádherná, jen o něco klidnější.

alt_text_here

 

Sakarun: Pro rodiny s dětmi

Pláž se nachází v severní část ostrova Dugi otok, který je oblíbeným cílem jachtařů vyplouvajících ze Zadaru nebo Biogradu na Moru. Sakarun je ideálním místem pro rodiny s dětmi. Oblázková pláž je dlouhá 800 metrů, okolí klidné (široko daleko žádná zástavba), voda průzračná a moře mělké s písčitým dnem, takže nemusíte mít strach, že by si v něm malé děti neporadily. Borový les podél pláže navíc v nejrozpálenějších poledních hodinách poskytuje přirozený stín a u pláže je i restaurace. Pokud vás zajímá, jak moc bude dovolená na lodi bavit i vaše děti, máme pro vás článek Přečtěte si 5 důvodů, proč vyrazit na jachtu s dětmi!

alt_text_here

 

Nugal: Pro samotáře i nudisty

Tahle panenská pláž leží na Makarské riviéře poblíž městečka Tučepi, takže pokud vyplouváte ze Splitu, určitě se na ní zastavte! Sevřená mezi skalami a obklopená překrásnou přírodou, Nugal kromě křišťálově čisté vody nabízí i nekonečný klid. U pláže nejsou žádné stánky ani restaurace, takže vaše soukromí nebude nic rušit. Nugal je sice označená jako nudistická pláž, ale vzhledem k tomu, že tu není žádný správce, můžete se tu koupat „s“ i „bez“.

alt_text_here

 

Zrče: Pro milovníky večírků

Ideální dovolená, to je pro vás jedna nekončící party? Pak rozhodně zamiřte na tuhle nádhernou pláž na ostrově Pag! Každé léto se sem sjíždí mladí milovníci zábavy z celého světa, což ostrovu vysloužilo přezdívku „chorvatská Ibiza“. Protančit tu můžete den i noc – plážové kluby Papaya (podle magazínu DJ MAG devátý nejlepší klub světa), Aquarius, Kalypso nebo Noa Beach jedou nonstop, a navíc přes léto pořádají i několik festivalů, na které se sjíždí ti nejlepší světoví DJs.

alt_text_here

 

Punta Rata: Pro lovce zážitků

Pokud máte na svém „to do“ listu nejoceňovanější místa na planetě, možná na něm Punta Rata (leží na Makarské riviéře poblíž Brely) také je. Považte – v roce 2004 ji časopis Forbes zařadil mezi 10 nejkrásnějších pláží světa. A zhruba ve stejném duchu to pokračuje dodnes – různé magazíny, různé žebříčky, ale podobné umístění. Nevýhoda je nasnadě – každý ji chce vidět! Ale pokud vám mírná tlačenice nevadí, nebo plánujete cestu mimo hlavní sezonu, Punta Rata určitě stojí za návštěvu.  Poznáte ji už zdálky díky velké skále, která ční z vody a která se stala symbolem celé oblasti. Zakotvit můžete třeba v nové maríně v Bašce Vodě a na pláž si udělat malý výlet po pevnině.

alt_text_here

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit do Chorvatska? Nechte nám kontakt, ozveme se!

Přečíst více článků