Kam vyrazit na dovolenou? Tohle jsou nejkrásnější ostrovy světa!

Přemýšlíte, kde strávíte příští rok dovolenou? Vyrazte na jachtě na některý z ostrovů! Díky vlastní lodi jich můžete během jedné dovolené navštívit i víc, navíc máte absolutní svobodu a poznáte i místa, na která se ze souše nedostanete. Pořád nevíte, na který vyrazit? Podívejte se na žebříček dvaceti nejkrásnějších ostrovů světa, jak o nich v anketě Readers´ Travel Awards 2017 rozhodli čtenáři magazínu Condé Nast Traveller!

Tým Umbrella Yacht   |   11. 12. 2017

1. Řecké ostrovy

Nádherné scenérie, příjemní lidé a fantastické jídlo zajistili Řekům první místo. A my jen dodáváme, že Řecko nabízí také jedny z nejlepších podmínek pro jachting! Kdybyste se chtěli dozvědět něco víc o tom, proč vyrazit jachtařit třeba na Jónské ostrovy, přečtěte si náš článek Dovolená na jachtě? Máme pro vás ty nejlepší destinace pro každý měsíc!

 

2. Baleáry

Mallorka, Menorca, Ibiza, Formentera a další menší ostrůvky spadající pod Baleárské ostrovy vybojovaly druhé místo. A my se tomu vůbec nedivíme! Mallorka totiž patří mezi vůbec nejvděčnější evropské jachtařské destinace. Více se o ní dočtete v článku Mallorka: Ráj vzdálený jen pár hodin letu.

 

3. Sicílie

Hory, krásné pláže a přívětivá pobřežní městečka. A navrch sopka! Tenhle ostrov nabízí to nejlepší z Itálie. Od historických památek přes jídlo až po Etnu, nejvyšší činnou sopku v Evropě. Pro dovolenou na jachtě ideální destinace!

alt_text_here

Milovníky historie láká na Sicílii hlavně řecké divadlo v Taormině

 

4. Maledivy

Devatenáct korálových atolů táhnoucích se jako šňůra perel Indickým oceánem tvoří nejníže položený stát světa – žádné místo tu neleží výše než 2,5 metru nad hladinou oceánu. Maledivy byly pro námořníky po staletí důležitým orientačním bodem a vřelého přijetí se tu jachtařům dostává i dnes.

 

5. Ko Samui

Třetí největší a také jeden z nejkrásnějších thajských ostrovů je turisticky hodně vytížený. S vlastní lodí máte naštěstí tu výhodu, že můžete z přeplněných pláží snadno prchnout a plavit se do míst, kam turistický ruch ještě nedosáhl. A to se v případě překrásného Thajska opravdu vyplatí!

alt_text_here

Národní park Ang Thong v sousedství ostrova Ko Samui rozhodně stojí za návštěvu

 

6. Bali

Pokud chcete po mnohaměsíčním pracovním shonu vypnout a přeladit se na úplně jiný styl myšlení, vypravte se na Bali. Místní obyvatelé vám ukážou, co je v životě skutečně důležité. Více se dozvíte v našem článku Bali: 6 věcí, které si tu rozhodně nenechte ujít!

 

7. Seychely

Rádi se jen tak povalujete po bělostných plážích a koupete v tyrkysovém moři? Pak svou jachtu nasměrujte k Seychelám. A předtím si nezapomeňte přečíst, jakých je 5 nejkrásnějších míst Seychel.

 

8. Malta

Na osmém místě skončila maličká Malta, která je sice půvabná, ale na její prozkoumání nepotřebujete mnoho času. Pokud se na ní ale vypravíte na jachtě, můžete do své dovolené zahrnout i návštěvu Sardinie a Sicílie!

 

9. Sardinie

Další italský ostrov, který nabízí okouzlující mix historie, přírody, skvělých jachtařských podmínek, dlouhých písčitých pláží a výtečného jídla a pití.

 

10. Svatá Lucie

Svatá Lucie nabízí návštěvníkům tolik aktivit, že nebudete vědět, co dřív. Treky do hor a deštného pralesa, koupání v horských pramenech, opalování na bělostných plážích… Abyste toho viděli co nejvíc, nasměrujte svou jachtu i k okolním ostrovům – za návštěvu rozhodně stojí Sv. Vincenc, Mustique, ale především Martinik! Více se dočtete v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

alt_text_here

Dominantou Svaté Lucie jsou sopečné kužely Velký a Malý Piton

 

11. Svatý Bartoloměj

Na tento ostrůvek v Karibském moři míří každý rok flotila nejdražších jachet světa. Dostaveníčku si tu dávají milionáři i celebrity ze světa filmu a hudby – část z nich tu vlastní sídla, ostatní dávají přednost pobytu na luxusních jachtách.

 

12. Bahamy

Dřív to tu měli pod palcem piráti, dnes sem míří milionářské jachty a tisíce lidí, které sem táhnou hlavně vyhlášené a opravdu překrásné pláže. Nejen kvůli nim Bahamy opravdu stojí za návštěvu!

 

13. Langkawi

Jestli hledáte místo, kde můžete úplně vypnout a zapomenout na uspěchaný životní styl, jeďte do Malajsie. Souostroví Langkawi nabízí jachtařům skvělé podmínky – nedotčené pláže, deštné pralesy a džungli, v nichž najdete zvířata a rostliny, které se nenacházejí nikde jinde na zemi, stovky možností na zajímavé výlety i dostatek chráněných přístavišť.

alt_text_here

Souostroví Langkawi nabízí jachtařům ideální podmínky

 

14. Bora Bora

Francouzská Polynésie, jíž je ostrov Bora Bora součástí stejně jako třeba slavnější Tahiti, patří k těm nejlepším destinacím, do kterých se můžete na jachtě vydat. Je dražší a náročnější na čas (týden vám rozhodně stačit nebude), ale zato půjde o zážitek, na který nikdy nezapomenete!

 

15. Mauritius

Mauritius i okolní ostrůvky si jachtaři a potápěči oblíbili hlavně kvůli průzračným vodám a skvělým místům ke koupání, šnorchlování a piknikování na plážích, námořníci oceňují i odlehlé zátoky a jasně zelené laguny na východním okraji Mauritia. A ještě jedna drobnost – na západní straně ostrova se nachází destilérka rumu!

 

16. Barbados

Další karibská perla, kterou milují hlavně surfaři a potápěči. Podél pobřeží Barbadosu se totiž táhnou jedny z nejkrásnějších korálových útesů světa.

alt_text_here

Pláž v zátoce Bottom na Barbadosu má všechno, co čekáte od Karibiku

 

17. Havaj

Havajské ostrovy jsou rájem pro lidi, kteří milují nekonečné pláže a permanentně otevřené bary! Jen se připravte na to, že dovolená v tomto osmém nejmenším státu USA není zrovna levná.

 

18. Capri

Tenhle italský ostrůvek omývaný vodami Tyrhénského moře patří už po staletí k nejoblíbenějším destinacím intelektuálů, umělců a spisovatelů. Krásná příroda, historie, skvělé jídlo i perfektní spojení s pevninou sem dodnes láká nejen evropskou smetánku.

alt_text_here

Návštěvu Capri můžete spojit s výlety na Sardinii i Sicílii

 

19. Jamajka

Jamajka, to je země nekonečné pohody, reggae, skvělých atletů a dobrého jídla. A nesmíme zapomenout ani na další typicky karibské radosti – dlouhé pláže, azurové moře a tropickou atmosféru.

 

20. Korsika

Tenhle francouzský ostrov je ideální destinací pro lidi, kteří rádi kombinují turistiku a sporty v krásné přírodě s posezením a procházkami po ostrovních městečkách a vychutnáváním si dobrého jídla i pití. A věděli jste, že si tu můžete zahrát i golf? Více se dočtete v článku Hrajete golf? Spojte svůj oblíbený sport s dovolenou na jachtě!

alt_text_here

Korsika, to je krásná příroda, památky i skvělé jídlo

Foto: Shutterstock.com

Přečíst více článků