La Digue: Vplujte do světa, ve kterém se zastavil čas

Třetí největší obydlený ostrov Seychel je podle nás také tím nejkrásnějším. La Digue návštěvníkům nabízí atmosféru, jakou už na mnoha místech světa nenajdete. Žije tu pouhých 2000 lidí a nejsou tu skoro žádná auta. Místo turistického cvrkotu tu ve vzduchu cítíte pohodu a klid. Čas jako by se tu zastavil. A navíc – jsou tu ty nejkrásnější pláže Seychel!

Tým Umbrella Yacht   |   24. 9. 2018

Na La Digue si sice můžete udělat jednodenní výlet z Mahé nebo Praslinu, ale pokud si chcete zdejší romantiku opravdu užít, vyhraďte si na něj alespoň pár dní. Vaše první kroky povedou do přístavního městečka La Passe, ze kterého je sice nádherný výhled na protější Praslin, ale zdejší pláže zdaleka nepatří k těm nejkrásnějším.

Seychely jachta

Seychely jsou jedna z nejoblíbenějších destinací pro plavbu lodí

 

Pláže jako ze snu

Za královnu pláží na La Digue bývá považována Anse Source D´Argent. Ano, už jste ji určitě viděli v některém z mnoha filmů, reklam nebo katalogů cestovek, patří totiž k nejfotografovanějším plážím světa. A není se čemu divit – dlouhý pás bílého písku lemují průzračné vody Indického oceánu, palmy a obří žulové kameny, které jsou typické pro všechny vnitřní ostrovy Seychel. Kromě koupání tu můžete i šnorchlovat (když budete mít štěstí, třeba potkáte i mořskou želvu!), ale je třeba říct, že tu rozhodně nebudete sami.

Mnohem větší soukromí budete mít na třech překrásných plážích na jihovýchodní straně ostrova – na Grande Anse, Petite Anse a Anse Cocos. Nabízejí obdobné scenerie, a navíc vás tam nebude skoro nikdo rušit. Jen je třeba počítat s tím, že tu bývají větší vlny a silné proudy, takže buďte při plavání opatrní. Za návštěvu určitě stojí i Anse Severe a Anse Patates na severu ostrova.

Seychely Grande Anse

Pláž Grande Anse je překrásná, ale při plavání je třeba dávat pozor

Seychely

Žulové balvany jsou typické pro všechny seychelské vnitřní ostrovy

 

Na kole za želvami

La Digue není velký, takže ho můžete poznat pravdu důkladně – ideálně na kole! To je tu nejběžnějším dopravním prostředkem. Kromě kol tu jezdí jen pár taxíků, náklaďáčků, golfových vozítek a sem tam ještě můžete zahlédnout i vůz tažený voly.

Ostrov si pořád zachovává svůj původní ráz, takže při toulkách po pevnině můžete navštívit plantáže vanilky, tradiční výrobny kokosového oleje nebo obdivovat suchozemské želvy obrovské, které žijí i na dalších seychelských ostrovech. Více si o nich můžete přečíst v článku 5 nejkrásnějších míst Seychel. A pokud se rádi potápíte, určitě nepřehlédněte ani článek Chystáte se na Seychely? Poradíme vám nejlepší místa pro potápění!

Seychely

V zátokách podél břehů La Digue se můžete projet i na paddleboardu

Seychely želvy

Želvy obrovské jsou na zájem lidí zvyklé

Foto: Moorings a Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit na Seychely? Napište nám!

Přečíst více článků