Mallorka: Ráj vzdálený jen pár hodin letu

Rádi byste strávili dovolenou na jachtě, ale pořád nemáte jasno v tom, kam přesně zamířit? Hledáte destinaci, do které nemusíte letět příliš dlouho, kam seženete letenky za rozumné peníze a kde si navíc kromě krásného moře užijete i procházky starobylými městečky, krásnou přírodu a skvělé jídlo? Pak pro vás máme dobrou zprávu – do naší nabídky nově přibyla Mallorka! Tedy přesně to místo, které hledáte.

Tým Umbrella Yacht   |   6. 11. 2017

Španělské Baleárské ostrovy, mezi které Mallorka patří, jsou už dlouho oblíbenou destinací pro „suchozemskou“ dovolenou. Víte ale, že je to také jedno z nejkrásnějších míst pro plavbu na jachtě či katamaránu? Mallorka má totiž 550 kilometrů dlouhé pobřeží, které zahrnuje překrásné pláže, ale i kouzelné zátoky a jeskyně. V této části Středozemního moře navíc slunce svítí celých 300 dnů v roce, takže máte vysokou šanci, že trefíte dobrý termín!

 

Historická Palma de Mallorca

Dechberoucí je už samotné hlavní město, kterému dominuje jedna z největších gotických katedrál v Evropě – katedrála Panny Marie, přezdívaná La Seu. Mallorce v minulosti vládli Římané, Maurové i Byzantinci a ti všichni tu zanechali památky svých kultur. Ostrov se navíc v minulosti musel velmi usilovně bránit pirátům ze severní Afriky, takže tu najdete pozůstatky několika desítek strážních věží.

I další města a vesničky ale stojí za vidění – třeba přístav v Cala Figuera, nebo bývalý rybářský přístav Porto Petro (obě místa najdete v části ostrova zvané Santanyí). Garantujeme vám, že při plavbě na jachtě podél ostrova uvidíte podobných skvostů spoustu!

alt_text_here

Dominantou hlavního města je impozantní katedrála

 

Z pláže do jeskyně a zpět

Seznam přírodních krás, z nichž si můžete během plavby vybírat, je téměř nekonečný. Zajímavý je určitě neobydlený ostrůvek Cabrera, který je zároveň národním parkem a kde můžete pozorovat například delfíny, velryby nebo různé druhy mořských ptáků. Za návštěvu stojí i Dračí jeskyně plné stalaktitů a stalagmitů, kterými protéká podzemní jezero Martel. Na jeskyně je pobřeží Mallorky vůbec bohaté a spoustu z nich objevíte jen díky tomu, že vám padnou do zorného pole, zatímco se budete líně opalovat na palubě.

Z pláží doporučujeme Cala Pi, kde na vás čeká klidné, tyrkysové moře, díky kterému je tohle místo vhodné i pro děti. Můžete si tu zaplavat i zašnorchlovat, zajít na skleničku do plážového baru nebo si dát něco k jídlu v jedné ze tří restaurací.

Skvělým tipem je i pláž Es Carbo v Colònia de Sant Jordi, kterou mají v oblibě členové španělské královské rodiny, nebo dva a půl kilometru dlouhá Es Trenc, jejíž tyrkysově zbarvené moře připomíná tropické oblasti. Míst, kde se můžete na Mallorce koupat, opalovat, šnorchlovat nebo třeba projet na paddleboardu či kajaku, je opravdu hodně.

alt_text_here

Na překrásné pláží Cala Llombards se můžete opalovat i šnorchlovat

 

Čeká na vás krásný katamarán

Kolem Mallorky plujeme na luxusní all-inclusive jachtě Lagoon 620. Tento katamarán ubytuje až 12 lidí v šesti prostorných dvoulůžkových kajutách, přičemž každá z nich má rozměry VIP kajuty, manželskou postel a vlastní samostatnou koupelnu s odděleným sprchovým koutem a WC.

Relaxovat můžete během plavby buď v salonu, ze kterého je nádherný výhled do okolí, nebo na přední či horní palubě. Kromě lenošení, opalování či pozorování kapitána při kormidlování na vás čeká i spousta španělských specialit připravených naší posádkou. A až vás všechen ten relax příjemně unaví, čeká na vás hřeb každého dne stráveného u tohoto překrásného ostrova podívaná na nezapomenutelný západ slunce!

alt_text_here

Luxusní katamarán Lagoon 620 pojme až 12 lidí

 

Mallorka tedy rozhodně má co nabídnout. A to nejen milovníkům historie, přírody a dobrého jídla. Svým předkům z řad Římanů totiž Mallorčané vděčí ještě za jednu sympatickou věc – tradici pěstování vína! Vynikajícího vína, nutno říct. 

Foto: Shutterstock.com, archiv Umbrella Holiday

Přečíst více článků