Máte rádi zvířata? Vypravte se na bahamské Exuma!

Souostroví Exuma tvoří 365 ostrovů a ostrůvků a patří k nejkrásnějším částem Baham. Pro milovníky zvířat je ovšem přitažlivé ještě z jiného důvodu – můžete tu totiž prožít nezapomenutelná setkání hned s několika živočišnými druhy! Zaplavete si s drzými prasátky či přátelskými žraloky nebo se při opalování skamarádíte s nějakým sympatickým leguánem?

Tým Umbrella Yacht   |   19. 11. 2018

Big Major Cay: Prasečí uvítací procesí

Vsadíme se, že kvůli nim nebudete chtít vylézt z vody! Na takzvané Prasečí pláži neobydleného ostrůvku Big Major Cay už léta spokojeně žije pár desítek roztomilých čuníků. Jak se tam dostali, není úplně jasné. Teorií je mnoho – jedna říká, že je tam kdysi vysadili námořníci, aby se pro ně později vrátili a snědli je (což ze záhadných důvodů neudělali). Možné je i to, že čuníci na ostrov doplavali ze ztroskotané lodi nebo že je jejich zdejší „pobyt“ chytrým trikem, který měl přilákat turisty. Každopádně se tu mají nadmíru dobře.

Jejich vrchními zásobovači jsou samozřejmě… turisté. A ty čuníci netrpělivě vyhlížejí právě ze své oblíbené pláže. Když se blíží loď, neváhají skočit do vody a očekávanému proviantu připlavat naproti. Kromě plavání se tu prasátka věnují hlavně zmíněnému žebrání jídla. Je přitom dobré zmínit, že by je lidé měli krmit hlavně ovocem a zeleninou, a nikoli brambůrky nebo coca-colou, což se bohužel také stává. Pokud se s nimi podělíte, můžete si je nejen podrbat, ale také si s nimi zaplavat! Tak co, zakotvíte svou jachtu u Prasečí pláže?

Bahamy Exuma

A něco dobrého jste nám přivezli? Prasátka očekávají proviant!

Bahamy Exuma

Léta praxe z nich udělala skvělé plavce!

 

Compass Cay: Prožijte si své Čelisti! Zn. Bezpečně

Být ve vodě obklopen desítkami žraloků, to je sen mnoha cestovatelů – pokud tedy jde o ty „správné“ žraloky, samozřejmě. Compass Cay je zastrčený ostrůvek, u jehož břehů žijí v pozoruhodně modrém moři přátelští žraloci vouskatí. Jsou to domácí mazlíčci místního podnikatele, pana Tibbse, který tu už skoro dvacet let provozuje přístaviště. Pokud budete respektovat jeho pravidla, nemusíte se bát skočit do vody a trošku si s Hermanem, Hookem, Leftym, Scarem, Squirtem a Woodym zaplavat. Tak se totiž žraloci jmenují. Což je logické, jsou to přece domácí mazlíčci…

Bahamy Exuma

Žraloci jako domácí mazlíčci? Na Bahamách klidně!

Bahamy Exuda

Hooka ani Leftyho se bát nemusíte, ti mají k obědu něco lepšího než vás

 

Allen Cay: Selfie s leguánem

Chcete se pokochat pohledem na strašidelně vypadající, ale jinak hodné leguány bahamské? V tom případě vyhoďte kotvu u ostrůvku Allen Cay, skočte do člunu a zajeďte se podívat na Leaf Cay Beach. Uvítá vás tam poslušná skupinka zvědavých plazů. Zdejší leguáni jsou přísně chránění a také zcela přivyklí na lidskou společnost. I jim můžete vzít něco k snědku (no, možná byste jim spíše MĚLI přinést něco k snědku), ideálně zase nějaké ovoce nebo zeleninku. A nebuďte překvapení, když tahle mrštná stvoření zničehonic vyskočí nebo se budou pokoušet na vás vyšplhat – naopak, foťte to! Doma vám to budou všichni závidět. :-)

Bahamy Exuma

Chceš fotku, kámo? Bahamští leguáni nemají s lidmi žádný problém

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit na Bahamy? Napište nám!

Přečíst více článků