Mykonós. Nejvíc „hot“ destinace letošního léta!

Jestli je letos nějaký evropský ostrov opravdu „hot“, pak je to řecký Mykonós. V přístavech tu kotví drahé superjachty, celebrity ze světa filmu, hudby i sportu si tu podávají dveře a zdejší plážové bary sbírají jedno ocenění za druhým. Kromě toho jsou tu ale i krásná městečka, nádherné páže a pohostinní lidé. Co při plavbě na Mykonós můžete zažít?

Tým Umbrella Yacht   |   9. 7. 2018

Kromě členitého pobřeží s mnoha zálivy a zátokami a překrásnými plážemi na Mykonósu najdete i tradiční bílé domky, archeologické památky, a hlavně spoustu míst, kde se můžete celé léto jen a jen bavit. Právě vyhlášené plážové bary a nightkluby sem lákají mezinárodní smetánku. Navíc tu nejsou davy turistů a návštěvu Mykonósu můžete klidně spojit s plavbou okolo dalších Kykladských ostrovů.

 

Nekonečnou party rozjela Jackie

Za svou slávu vděčí St. Tropez východního Středomoří, jak se Mykonósu přezdívá, Jackie Kennedyové. Ta ho objevila už v 60. letech a jezdila sem jak se svou sestrou, tak s pozdějším manželem Aristotelem Onassisem. Jackie následovala nejprve hollywoodská, a pak i evropská společenská smetánka a na Mykonósu se rozjela party, která v podstatě trvá dodnes – tehdy se fotky juchajících celebrit objevovaly na předních stránkách novin, dnes je vystřídaly sociální sítě. Jen obyvatelstvo Mykonósu je pořád stejně diskrétní.

alt_text_here

 

Dnes je tlukoucím srdcem ostrovní party scény Nammos Beach Club se svým plážovým barem, soukromými lázněmi a špičkovou restaurací. Party, které se tu pořádají, jsou tak oblíbené, že Nammosu vynesly ocenění nejlepšího světového plážového klubu roku 2017. Pokud budete po jeho návštěvě potřebovat trochu zvolnit, přesuňte se do klubu Scorpios – na jeho dřevěných lehátkách si můžete za doprovodu klidnější muziky vychutnat pohled do překrásné zátoky.

Za návštěvu rozhodně stojí i restaurace Spilia, částečně umístěná v jeskyni Agia Anna u pláže Kalafatis, kde připravují vyhlášená jídla z čerstvých mořských plodů. A pokud si chcete vychutnat fascinující západ slunce s vychlazeným koktejlem v ruce, zamiřte do baru Caprice! 

alt_text_here

 

Pláže pro každého

Nejkrásnější pláže najdete na jihu ostrova – budete je mít krásně po ruce, pokud zakotvíte v příjemné, klidné a před větrem chráněné zátoce u města Ornos. Psarou, Platis Gialos, Paradise, Elia, Agia Anna, Agios Ioannis či Panormos – ať už milujete klid, nebo naopak vodní sporty, určitě si tu vyberete.

alt_text_here

 

Mykonós, to jsou samozřejmě i křivolaké úzké uličky plné zastrčených taveren a obchůdků, ve kterých najdete tradičně milé a pohostinné prodejce. V hlavním městě Mykonósu, kterému se říká také Chora či Hora, můžete obdivovat staré větrné mlýny, tradiční hranaté bílé domky s barevnými zárubněmi, rámy oken a balkonky nebo takzvané Malé Benátky, řadu domků stojících těsně u pobřeží, pod jejichž okny burácí mořské vlny.

A když budete mít štěstí, potkáte i zdejší symbol – pelikána Petrose II., případně jeho partnerku. Protože kdo nemá fotku s pelikánem, ten jako by na Mykonósu nikdy nebyl!

alt_text_here

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit do Řecka? Napište nám!

Přečíst více článků