Nechcete se loučit se sluníčkem? Vyrazte v zimě na jachtu!

V Evropě sice jachtařská sezona končí, ale na světě je spousta krásných destinací, kde si i v zimě užijete sluníčko i krásné moře. My jsme pro vás vybrali hned pět míst, kam se můžete zajet ohřát a zrelaxovat anebo tam rovnou strávit i Vánoce!

Tým Umbrella Yacht   |   30. 10. 2019

Britské Panenské ostrovy

Na úplnou špičku populárních jachtařských destinací patří hlavně proto, že nabízejí ideální podmínky jak na moři, tak i na souši. Britské Panenské ostrovy tvoří šňůra více než padesáti ostrovů a ostrůvků, které při plavbě usnadňují navigaci a u nichž najdete také dobře vybavená a chráněná kotviště. Kolem ostrovů, které ze severu omývá Atlantik, z jihu Karibské moře a uprostřed nich se táhne kanál Sira Francise Drakea, navíc dují stálé větry a po celý rok je tu stabilně teplé počasí. Idylku doplňuje průzračné modré moře, bílé pláže lemované palmami a vyhlášenými bary, vraky lodí odpočívající na mořském dně a malebné vesničky s restauracemi nabízejícími francouzsko-karibskou kuchyni.

Určitě se zastavte na ostrově Virgin Gorda, kde najdete hned několik rezervací a národních parků a také proslulé The Baths, seskupení žulových balvanů, které na pobřeží vytvářejí tajemné jeskyně a bazénky se slanou vodou. Potápěči pak najdou svůj ráj na ostrově Anegada, který obklopují nádherné korálové útesy včetně Horseshoe Reef, třetího největšího korálového útesu východního Karibiku. Na ostrově Jost Van Dyke zase nejdete nejlepší restaurace a na Tortole se skvěle nakupuje! Více si o tomhle kouzelném místě můžete přečíst v našem článku Britské Panenské ostrovy: Proč si tu jachtaři plní své sny?

Kdy je tam nejlepší vyrazit? Od prosince do června!

Britské Panenské ostrovy

Britské Panenské ostrovy patří k top jachtařským destinacím

 

Martinik

Také na Martiniku, který je součástí karibského souostroví Malých Antil a leží mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika, najdete krásné pláže, pohostinné lidi i skvělé jídlo. K tomu můžete přidat ještě hodně evropského vlivu (Martinik je francouzským zámořským departmentem) a samozřejmě rum! Na Martiniku budou ve svém živlu milovníci květin, bujná tropická vegetace bude všude kolem vás, obdivovat ji ale můžete i v botanických zahradách.

Určitě si naplánujte výlet do vnitrozemí, vyrazit můžete třeba k sopce Mont Pelée, k některému z mnoha vodopádů nebo na procházku kolem banánových či třtinových plantáží. Zajímavé gurmánské zážitky na vás čekají v turismem nedotčených rybářských vesničkách, dopřát si můžete i exkurzi v některé z desítek destilérií pálících rum. Navíc z Martiniku poplujete na jih a navštívíte i další ostrovy – soukromý Mustique, Svatou Lucii, Svatého Vincence, Union Island nebo Palm Island. Více se o „ostrově květin“, jak se mu přezdívá, dočtete v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

Kdy je tam nejlepší vyrazit? Od prosince do dubna!

Martinik

Černá zátoka (Anse noire) na Martiniku

 

Kuba

Miloval ji Ernest Hemingway, a milovat ji budete i vy! Většina jachet na Kubě vyplouvá z Cienfuegos a míří k převážně neobydlenému souostroví Canarreos. Na půvabných ostrůvcích Cayo Rosario, Cayo Rico či Cayo Largo si můžete užívat opalování na nádherných plážích, případně poslouchat hudbu, tančit, popíjet rum nebo pokuřovat doutníky. Ve městech je zase k vidění půvabná koloniální architektura (v případě Havany, Trinidadu, Cienfuegos a Camagüey chráněná v rámci UNESCO) a stařičké americké bouráky. Na tento největší ostrovní stát v Karibiku, který tvoří na 4000 ostrovů a ostrůvků, se můžete vypravit po celý rok. A pokud byste chtěli na jachtě obeplout další místa, kde žili významní literáti, přečtěte si náš článek 5 destinací, které inspirovaly slavné spisovatele.

Kdy je tam nejlepší vyrazit? Po celý rok!

Kuba

Typická kubánská pláž na ostrůvku Cayo Coco

 

Malajsie

Souostroví Langkawi na severozápadě Malajsie je velmi oblíbenou destinací mimo jiné i proto, že odtud můžete podnikat výlety na thajské ostrovy ležící poblíž malajské hranice. Kromě toho tu ale najdete také nedotčené pláže, deštné pralesy a džungli, které jsou domovem rostlin a zvířat, které nežijí nikde jinde na světě. Kromě nádherné přírody ale Langkawi proslulo i skvělými lokalitami pro šnorchlování či potápění a fantastickou kuchyní. Navíc je to bezcelní zóna, takže pokud si chcete dopřát i trochu konzumních zážitků v podobě nákupů, máte neomezené možnosti-:) A kdyby vám výlety na blízké thajské ostrůvky nestačily, doporučujeme vám one way plavbu z Phuketu do Langkawi (přečíst si o ní můžete v článku Thajsko: Vydejte se z Phuketu do Langkawi).

Kdy je tam nejlepší vyrazit? Od ledna do března!

Langkawi

Langkawi láká cestovatele nádhernou přírodou

 

Seychely

Pokud vaše představa ideální dovolené zahrnuje pohlednicové obrázky, na kterých je tyrkysový oceán, bělostné pláže a palmy šumící ve větru, vyrazte na Seychely! Druhé takové místo na světě nenajdete. Souostroví, které leží v Indickém oceánu na východ od Afriky, tvoří 115 malých ostrovů, z nich každý je trochu jiný. Na své si tu přijdou všechny typy cestovatelů, od milovníků krásných pláží, koupání a šnorchování po nadšené turisty, kteří si rádi vyšlápnou na výlet do džungle. Na ostrově Curieuse můžete pozorovat volně žijící želvy obrovské, na La Digue najdete krásný národní park Anse Union, u ostrova Ile Cocos můžete šnorchlovat se žraloky... Výhoda vlastní jachty vám navíc umožní z tohoto snového místa poznat maximum! A protože Seychely máme opravdu rádi, můžete si na našem blogu přečíst hned několik článků – například 5 nejkrásnějších míst Seychel, 5 věcí, které jste nevěděli o Seychelách nebo La Digue: Vplujte do světa, ve kterém se zastavil čas.

Kdy je tam nejlepší vyrazit? Ideálně od února do dubna, ale krásně je tam celý rok!

Seychely

Fotky ze Seychel jsou úplnou reklamou na cestování!

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi v zimě vyrazit na jachtu? Napište nám!

Přečíst více článků