Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy!

Také si občas při sledování filmu v duchu říkáte – tak na tohle místo bych se chtěl někdy podívat? Pokud vás něco podobného napadlo při Pirátech z Karabiku, Pláži či Mamma Mia!, máme pro vás řešení. Stačí si pronajmout jachtu a vyrazit! Kam přesně? Čtěte!

Tým Umbrella Yacht   |   25. 12. 2017

Skiathos: Do Řecka? Ó, Mamma Mia!

Oba jsou součástí řeckého souostroví Sporady a oba těží ze slávy filmu Mamma Mia! – ostrůvky Skiathos a Skopelos. Zatímco během natáčení v roce 2007 ve zdejších ulicích tančili Pierce Brosnan, Meryl Streep a Colin Firth, dnes tu tančí a jinak se baví stovky fandů tohoto slavného muzikálu. Ovšem pokud se vám tančit nechce, jen byste rádi na vlastní oči viděli místa, která znáte z filmu, žádný problém. Oba ostrovy jsou krásné, je tu klid a těšit se můžete na všechna tradiční řecká letní lákadla – od skvělého jídla po překrásné pláže a moře.

alt_text_here

alt_text_here

Skopelos. Na skále je schovaná kaplička Svatého Jana, napravo pak pláž Kastri

 

Sv. Vincenc: Kotvili tu Piráti z Karibiku

Patříte k fanouškům Jacka Sparrowa a docela rádi byste se vylodili tam, co on? Pak kormidlo nasměrujte na karibský ostrov Sv. Vincenc, konkrétně do zátoky Wallilabou. Filmaři měli původně pro první ze série filmů, natočený v roce 2003, v hledáčku více karibských lokací, ale nakonec vyhrál právě Svatý Vincenc – na pobřeží tu totiž stálo málo budov, a navíc není přelidněné. Kolem místního hotelu a restaurace vyrostlo městečko, které ve filmu hraje slavný pirátský Port Royal (původně na Jamajce).

Když stovky členů štábu zase odpluly a zátoku opustily všechny pirátské lodě, místní se rozhodli filmové kulisy ponechat na svém místě. Před pár lety jich dost zničil hurikán, takže dnes tu najdete spíš jejich torza, ale i tak můžete zavítat třeba do muzea Pirátů z Karibiku a prohlédnout si expozici rekvizit.

alt_text_here

alt_text_here

Na ostrově Svatý Vincenc si přijdou na své fanoušci Pirátů z Karibiku

 

Phi Phi: Najdete tu nejen Pláž

Je to ona, není to ona? Ta slavná pláž, na níž se odehrává film s Leonardem DiCapriem? Pláž v zátoce Maya na thajském ostrůvku Phi Phi filmové fandy trošku mate. Ať si ji prohlížejí, jak chtějí, něco jim tu pořád chybí. Ano – chybí tu hora! Ta tu samozřejmě nikdy nebyla, filmaři ji vytvořili v počítači – potřebovali totiž filmovou pláž dokonale ukrýt před civilizací. I bez hory je ale tenhle malý kousek Thajska překrásný! A když si přivstanete, budete mít celou pláž opravdu jen pro sebe (do chvíle, než se sem nahrnou turisté z nedalekého Phuketu).

alt_text_here

alt_text_here

Pláž v zátoce Maya je překrásná i bez počítačově přidané hory, která ji odřízla od moře

Foto: Shutterstock.com a archiv

Přečíst více článků