Tohle jsou nejkrásnější pláže Evropy!

Za krásnými plážemi a průzračným mořem nemusíte až do Karibiku – i v Evropě najdete místa, která si s takovým seychelským pobřežím rozhodně nezadají. Představujeme vám šestici nejkrásnějších pláží Evropy!

Tým Umbrella Yacht   |   21. 5. 2018

Navagio, Zakynthos

Ano, tahle pláž je opravdu profláknutá – jenže to nic nemění na tom, že je nádherná! Ne náhodou se pláž Navagio stala symbolem řeckého ostrova Zakynthos. Vděčí za to dvěma věcem – jednak dokonalému umístění. Navagio je dostupná pouze lodí a ze všech stran ji chrání až 200 metrů vysoké útesy. Ty v kombinaci s bílým pískem a tyrkysově modrým mořem utvářejí onu neodolatelnou pohlednicovou scenerii.

A tím druhým důvodem je údajně pašerácká loď, která tu ztroskotala v 80. letech a jejíž zrezivělý vrak leží od té doby na pláži. S vlastní jachtou budete mít navíc velkou výhodu – zatímco turistické lodě sem přivážejí zájemce nejvíc mezi 10. a 14. hodinou, kdy je na pláži opravdu narváno, vy si můžete pohodlně přijet brzy ráno, nebo naopak později odpoledne, a mít tak velkou část Navagia jen pro sebe.

alt_text_here

Pláž Navagio s vrakem pašerácké lodi se stala symbolem Zakynthosu

 

Tropea, Kalábrie

Kalábrie na jihu Itálie má jednu obrovskou přednost – nenajdete tu žádná obří turistická letoviska, ale naopak až překvapivě nedotčenou přírodu a historická městečka. Místní vám bokem rádi pošeptají, že za to vděčí mafii, která má tuhle část Itálie pod palcem, ale zároveň vás ujistí, že vy se rozhodně nemáte čeho bát :-) . Centrem Kalábrie je Tropea, na skále vybudované město, jehož dominantou je kostel svaté Marie a které lemuje několik kilometrů písčitých pláží. Kromě koupání si určitě zajděte na večeři do některé z místních restaurací – vaří tu výborně!

alt_text_here

V Tropee najdete nejen krásné pláže, ale i památky a skvělé restaurace

 

Cala Acciarino, Korsika

Souostroví Lavezzi, které patří francouzské Korsice, je přírodní rezervací. Není tu prakticky žádná vegetace ani zázemí pro turisty, ale zato je tu pláž, která patří k nejkrásnějším na světě. Ostrůvky jsou tvořeny žulovými balvany a kromě koupání a opalování si určitě vyhraďte čas na potápění nebo alespoň šnorchlování. Obrovská hejna ryb, delfíni, zvědaví kanicové, trpělivě čekající, zda pro ně nebudete mít něco k snědku, želvy… Tahle pestrá podvodní populace dělá z Lavezzi jedno z nejlepších míst k potápění v Evropě.   

alt_text_here

Cala Acciarino je nejkrásnější pláží korsického souostroví Lavezzi

 

Stiniva, Vis

Na jižním pobřeží chorvatského ostrova Vis najdete skrytou perlu – a skrytou doslova. Pláž Stinivu totiž od moře dělí uzounká zátoka z obou stran sevřená skalami. Na jejím konci je krásná, romantická pláž, kvůli které se rozhodně vyplatí zakotvit o kousek dál a na Stinivu si dojet na skútru. Pláž je dlouhá jen 35 metrů, ale díky své odlehlosti je to ideální místo pro relaxaci. Uvidíte, že po pár hodinách plavání a opalování (a nějakém tom občerstvení z místního malého baru) se budete cítit jako znovuzrození!

alt_text_here

Na Stinivu můžete proplout i na člunu, případně tam z lodi doplavat!

 

Canal d'Amour, Korfu

Ke slavné pláži u městečka Sidari na severním pobřeží řeckého ostrova Korfu se váže neméně slavná legenda. Za své jméno, Kanál lásky, vděčí průplavu, který do skály vymlela mořská voda. Pověst praví, že když tudy spolu proplavou muž a žena, zamilují se do sebe. Hojně sem tak míří zamilované páry, které si chtějí pojistit budoucí štěstí. Ať už má pověst jakýkoli účinek, zdejší pláž za návštěvu rozhodně stojí. Pokud se nebojíte, můžete se i potápět a prozkoumat zdejší podmořské jeskyně.

alt_text_here

Ať už si chcete pojistit lásku nebo ne, pláž Canal d’Amour vás uchvátí

 

Cala Macarelleta, Menorca

Na Menorce najdete nejkrásnější pláže z celých Baleárských ostrovů. A dva největší skvosty tu leží hned vedle sebe – větší Cala Macarella a hned za útesem menší a také hezčí Cala Macarelleta. Ti, kteří k zátokám připlují lodí, mají výhodu – mohou totiž vyzkoušet obě pláže, aniž by se museli trmácet po pěšině přes útes. Na větší pláži je i bar, na menší není nic, ale na obou rozhodně prožijete několik velmi příjemných hodin naplněných koupáním a sluněním s výhledem na jachty zakotvené jen pár desítek metrů před vámi.

alt_text_here

Cala Macarelleta je menší a hezčí sestřička sousední pláže Macarella

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit na loď? Napište nám!

Přečíst více článků