Toužíte po klidné dovolené? Karibský ostrov Bequia je ideální místo pro vás!

Nedotčený, polozapomenutý ostrov s překrásnou přírodou je ideální destinací pro cestovatele, kteří dávají přednost idylické dovolené v pohodovém tempu. Na ostrově Bequia si spíš než přecpaná letoviska vychutnáte nedotčenou přírodu, městečka s původní karibskou atmosférou a překrásné pláže.

Tým Umbrella Yacht   |   28. 6. 2019

Nedotčený, ospalý, s maloměstským šarmem. Nebo také místo, kde můžete nasát původní karibskou atmosféru. Na ostrov Bequia, který spadá pod Svatého Vincence a Grenadiny, zavítá většina jachtařů, kteří vyplouvají z Martiniku nebo z Grenady. A většina z nich na něj ještě dlouho vzpomíná. Žije tu na 5000 ostrovanů, kteří rozhodně nikam nechvátají a život si umějí pořádně užít. Za klidné tempo vděčí i faktu, že ostrov je závislý na zásobování z Barbadosu a Svaté Lucie, které ne vždy funguje, a tak se místní lidé už dávno naučili nic neřešit a nechat život plynout. A turisté se to od nich rádi učí.

Bequia

Rádi při dovolené zpomalíte? Bequia je ideální místo pro vás!

 

Největší lákadlo? Odlehlé pláže

Překrásné, odlehlé pláže jsou největším lákadlem ostrova. I když se na Bequii vydáte uprostřed sezony, nebudete se na nich muset s nikým přetlačovat – naopak, společnost vám tu bude dělat jen pár lidí. Na západní straně ostrova najdete krásnou Pláž Princezny Margaret, pojmenovanou po britské princezně, která se na ostrově zastavila v 50. letech. Tyrkysové vody Karibiku tu omílají písčité pobřeží, které lemuje palmový háj.  Stejně krásná, i když trochu živější je pláž v Lower Bay. Lákavý je i dlouhý pás písku ve Friendship Bay na druhé straně ostrova nebo trochu divočejší, ale chráněná pláž v Industry Bay.

A až budete mít povalování se po vyhřátém písku dost a dostanete chuť prozkoumat pro změnu podmořský svět, nasměrujte svou jachtu k Tobago Cays. Maličkému souostroví, které je také součástí Svatého Vincence a Grenadin a které tvoří pět menších, neobydlených ostrovů lemovaných lagunou. Najdete tu mořskou rezervaci s ideálními podmínkami pro potápění a šnorchlování. Na zdejších plážích navíc hnízdí hned několik druhů želv, které vám budou při potápění dělat společnost. A pláže jsou tu samozřejmě také nádherné.

Bequia

Ostrov Bequia je vyhlášený překrásnými plážemi

 

Drink s výhledem na přístav

Nenechte si ujít ani návštěvu hlavního města, Port Elizabeth. Najdete ho v zálivu Admiralty Bay, kde je také jeden z nejkrásnějších přírodních přístavů v Karibiku. Když do něj vplujete, naskytne se vám dechberoucí pohled na strmé, zelenající se svahy, svažují se k průzračně modrým vodám, ve kterých plují desítky jachet. V Port Elizabeth se určitě zajděte podívat na trhy nebo se projděte po nábřeží, kterému se tu říká Belmont Walkway a na kterém se soustředí ty nejlepší bary a restaurace.  Doporučujeme například L’Auberge des Grenadines, která nabízí vynikající spojení francouzské a západoindické kuchyně, nebo Frangipani.

A pokud se na tomto ostrově, který přímo svádí k nicnedělání, chcete přece jen trošku hýbat, zkuste výlet na nejvyšší vrchol ostrova, Mount Peggy. Místní obyvatelé tu rádi piknikují při západu slunce. Sportovněji založení členové výpravy to pak mohou vzít z vrcholu stezkou džunglí do Lower Bay. V La Pompe, vesničce na východním pobřeží, také najdete muzeum, které přibližuje zdejší slavnou minulost – ostrované se živili výrobou lodí a velrybářstvím.

Bequia

Admiralty Bay patří k nejhezčím přírodním přístavům v Karibiku

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit do Karibiku? Napište nám!

Přečíst více článků