Thajsko: Vydejte se z Phuketu do Langkawi

Je to jedna z nejoblíbenějších one way plaveb – začnete v thajském Phuketu a skončíte na malajském ostrově Langkawi. Cestou na vás čekají desítky turismem nedotčených ostrovů, z nichž většina je neobydlená a některé dostupné jen z lodi. Zapomenete na pracovní stres – místo něj vás čeká týden plný šnorchlování, opalování, jízdy na kajaku, koupání a fantastické thajské kuchyně!

Tým Umbrella Yacht   |   11. 6. 2018

Variant, jak pojmout plavbu z Phuketu do Langkawi, je spousta. My vám dnes představíme několik ostrovů, u kterých se podle nás rozhodně vyplatí zakotvit.

Souostroví Phi Phi

Ještě před pár lety byla tahle šestice ostrůvků, z nichž dva největší jsou Ko Phi Phi Don a Ko Phi Phi Leh, zapomenutým tropickým rájem. Nádherné jsou i dnes, ale přece jen sem míří stále více turistů hlavně z nedalekého Phuketu. Vy si tu ale zastávku určitě udělejte. Krásná kopcovitá příroda, zátoky s nádhernými plážemi a tyrkysové moře s korálovými útesy a bohatým podmořským životem za to rozhodně stojí! A pokud do některé z krásných zátok připlujete později odpoledne, turisté, kteří zde byli přes den, už budou odjíždět, a vy si užijete krásný večer a ještě krásnější ráno. A druhý den dopoledne můžete zvednout kotvu a odplout na další z úchvatných ostrovů ještě dřív, než se pláže Phi Phi opět zaplní.

 

Na Ko Phi Phi Leh najdete i slavnou pláž Maya, na níž se natáčel film Pláž (více si o ní přečtěte v článku Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy). Tu ale úřady nově na část roku uzavírají, protože ji ničí davy zájemců, kteří se chtějí vyfotit na místě, kde se ve filmu koupal neodolatelný Leonardo DiCaprio.  

alt_text_here

 

Ko Lanta

Právě sem míří ti cestovatelé, které spíš než vyhlášená, a tudíž přelidněná, letoviska zajímá autentické Thajsko. Najdete tu příjemné přístaviště obklopené restauracemi, a především krásné pláže. Ty jsou díky pozvolnému vstupu do moře vhodné i pro rodiny s malými dětmi. Moře je tu čisté, což z ostrova dělá ideální destinaci pro potápěče, a západy slunce tradičně podmanivé. Sotva 15 minut chůze od přístaviště je krásný vodopád, a rozhodně vám doporučujeme pronajmout si na pevnině skútr či motorku a projet si celý ostrov – je totiž dlouhý sotva 30 kilometrů a v jeho jihozápadní části je národní park.

alt_text_here

 

Ko Muk

Chcete množství turistů, které cestou potkáte, snížit opravdu na minimum? Zakotvěte u ostrůvku Ko Muk! Najdete tu širokou pláž s bílým pískem a kokosovými palmami, korálové útesy, Smaragdovou jeskyni, kterou můžete proplavat z volného moře do laguny ukryté v nitru ostrova, typickou rybářskou vesničku i bar! Jestli chcete absolutní klid, tady ho spolehlivě najdete.

alt_text_here

 

Ostrůvky Ko Rok

Pokud milujete šnorchlování, tuhle ostrovní dvojici (Koh Rok Nai a Koh Rok Nok) byste neměli minout. Je součástí národního parku kolem Ko Lanta a v chráněné úžině mezi oběma ostrovy najdete panenské pláže, překrásné korálové útesy i hejna ryb, murény, želvy a malé žraloky.

alt_text_here

 

Ko Lipe, Ko Butang, Ko Adang a Ko Tarutao

Poslední zastávkou na vaší cestě do Langkawi může být právě některý z této skupiny ostrovů. Všechny jsou součástí národního mořského parku Tarutao a na všech najdete krásnou přírodu a soustu zajímavých živočichů – na pevnině i pod hladinou. Opět jde o místa, která turismus ještě tolik nepoznamenal (snad s výjimkou Ko Lipe, který je domovem mořských Cikánů, domorodých obyvatel, jež se věnují hlavně rybolovu a dnes už i turismu). Všude najdete krásné pláže, skvělá místa pro potápění, džungli, a hlavně neuvěřitelný klid.

alt_text_here

 

Zajímají vás i další části této krásné země? Přečtěte si náš článek Thajsko? Nasměrujte svoji jachtu do těchto nádherných míst!

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit do Thajska? Napište nám!

Přečíst více článků